Utrustning

- din favoritserie när det passar dig

För att kunna se streamade serier behöver du först och främst en Internetuppkoppling. Ju snabbare hastighet desto bättre chans att du slipper ofrivilliga stopp och buffringstider när du tittar på ditt program.

För bästa kvalitet är det rekommenderat att ha minst 5 Mbit/s. Det fungerar ända ner till 0,5 Mbit/s. Det går att köra streaming över mobilt nätverk och WiFi. För absolut bästa kvalitet och minsta risk för avbrott bör man använda en fast kabel direkt mot ditt bredbandsuttag.

Streama i webbläsare

För att se på datorn behöver du ha en webbläsare. För PC är Internet Explorer, Firefox eller Chrome rekommenderat. För Mac fungerar även Safari bra. Du kan behöva installera plugin till din webbläsare för att det ska fungera. Se också till att ha Javascript aktiverat i din webbläsare för bästa funktion av tjänsten.

Appar för streaming på mediaenheter

Har du Playstation, Wii, Xbox eller någon annan mediaenhet kan du lägga in appar som gör att du kan se TV-serier och filmer direkt på din TV. Många leverantörer har också utvecklat appar för iPad, iPhone, Android eller Windows-baserade mobila enheter.

Vissa serier finns att streama i HD och för att kunna se det måste du såklart ha en skärm som klarar av att visa HD (TV, dataskärm, surfplatta).

Vilka plattformar kan man streama till?

Streamingtjänst Dator iPad iPhone Android Spelkonsol SmartTV
Netflix  Ja Ja Ja  Ja Ja Ja
hayu. Ja Ja Ja Ja
TV4Play  Ja  Ja Ja Ja Nej  Nej
Viaplay  Ja  Ja Ja Ja  Nej  Ja
HBO  Ja  Ja Ja Ja  Ja Ja

Även om din TV inte har stöd för appar kan du streama dit från din mobil eller surfplatta. Chromecast eller AppleTV är bra lösningar för detta.

OBS! Vissa TV-program går inte att se på alla enheter då programbolagen som äger rättigheterna till TV-serien bara tillåter visning på vissa plattformar. Samma gäller om du befinner dig utanför Sverige där rättigheter för visning kan begränsa ditt utbud.